Tuesday, 20 March 2012

Sorotan Le Tour De Langkawi 2012 Bil. 4


Le Tour De Langkawi 2012
Day 4 Stage 5 – Ayeh Keroh – Pandan Indah
190.0 KM

Hari keempat Pameran ISN di Side Event Cycle Fest anjuran Le Tour de Langkawi kembali semula ke Kuala Lumpur. Peringkat ke-5 perlumbaan kali ini bermula dari Ayer Keroh dan berakhir di Pandan Indah dan jarak perjalanan yang perlu di temphui oleh para pelumba adalah sepanjang 190.0 KM. Seperti biasa, kami akan bertolak sehari lebih awal ke destinasi kerana peranan kami hanya di Side Event Cycle Fest yang hanya di adakan di setiap garisan penamat. Hotel Mandarin Court menjadi tempat penginapan kami pada kali ini. Kali ini, tiada aktiviti memburu makanan yang sedap kerana masing-masing mahu merehatkan diri di hotel.

Tepat pukul 730 pagi pada 28 Februari 2012, kami bertolak ke destinasi garisan penamat peringkat ke-5 untuk bertugas di Side Event Cycle Fest 2012. Alhamdulillah perjalanan kami ke destinasi amat lancar dan berjaya mengelakkan diri daripada kesesakan lalu lintas kerana kecekapan pemandu yang menggunakan jalan pintas.

Tepat jam 9 pagi, booth ISN dibuka kepada orang ramai namun pada peringkat permulaan, sambutan agak hambar tetapi setelah beberapa ketika, orang ramai mula berpusu-pusu mencuba alatan yang telah disediakan oleh ISN. ISN juga telah diberikan kesempatan untuk naik ke pentas utama untuk sesi kuiz kepada para pengunjung. Pusat Suaian Fizikal di beri peluang untuk memberi sedikit penjelasan kepada para pengunjung mengenai alatan yang di bawa khas sempena Side Event Cycle Fest 2012 kali ini.


Booth pameran ISN di tutup awal kerana cuaca tidak mengizinkan. Hujan renyai-renyai mula membasahi perkarangan Side Event sejurus pelumba melintasi garisan penamat. Pada peringkat kali ini juga, beberapa petugas ISN bertukar tempat dengan petugas ISN yang akan memulakan tugas semasa perlumbaan peringkat ke-7. Keadaan ini berlaku kerana segelintir pegawai ISN mempunyai komitmen kerja di pejabat.


Destinasi seterusnya adalah ke Kuantan, Pahang. Perjalanan kali ini mengambil masa lebih kurang 3 jam untuk sampai ke destinasi. Restoran pilihan kami kali ini di Kuantan adalah Restoran Ana Ikan Bakar yang terletak betul-betul di pesisiran pantai. Masakannya yang enak dan makanannya yang segar menjadikannya destinasi pilihan kami kali ini di Kuantan. Harganya juga boleh di katakan murah kalau dibandingkan di Kuala Lumpur.Sampai di sini coretan saya dahulu.
Nantikan cerita kami pada peringkat seterusnya.
Sekian

17 comments: