Tuesday, 15 May 2012

Hari Belia Negara 2012


15 Mei 2012 (Selasa) - Hari Belia Negara 2012
Majlis pelancaran Hari Belia Negara 2012 telah berlangsung di Pusat membeli - belah Sunway Pyramid pada jam 4.00 petang tadi. Majlis pelancaran telah dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia,Yang Amat Berhormat Tan Sri Muhyiddin bin Yassin dengan dihadiri oleh Menteri Belia dan Sukan Malaysia,YB Dato' Seri Ahmad Shabery bin Cheek dan Ketua Pegawai Eksekutif Institut Sukan Negara (ISN), YBhg. Dato' Dr. Ramlan Abd Aziz.

Majlis pelancaran ini bertujuan untuk memaklumkan kepada orang ramai khususnya golongan belia tentang sambutan Himpunan Jutaan Belia yang akan berlangsung selama 5 hari (23-27 Mei 2012) di Putrajaya dengan sasaran kehadiran belia adalah seramai 2 juta orang. Himpunan ini adalah antara himpunan yang terbesar di dunia dimana terdapat lebih 500 acara yang akan diadakan bagi mengasah bakat dan memberi peluang kepada para belia di dalam apa sahaja bidang yang mereka minati dan memenuhi kehendak belia masa kini.

Oleh itu diharap kepada para belia di Malaysia dapat memberikan sokongan yang padu untuk sambutan Hari Belia Negara 2012 dan Himpunan Jutaan Belia 2012 dengan bersama-sama para belia yang lain untuk menyertai program-program menarik yang telah disediakan. Hari Belia Negara disambut bagi mendalami kehendak dan menghargai sumbangan golongan belia di Malaysia yang menjadi tunjang kemajuan di masa hadapan.

9 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. vòng đeo tay gỗ sưa là món quà tặng ý nghĩa dành tặng cho người thân, gia đình và bạn bè. mua vòng gỗ sưa tại vonggosua.com.vn đảm bảo uy tín chất lượng sản phẩm. bảo hành lên đến 5 năm

  ReplyDelete
 3. I need to to thank you for your time due to this fantastic read!! I definitely enjoyed every bit of it and I have you bookmarked to see new information on your blog.
  Java Training in Bangalore
  UI Development Training in Marathahalli

  ReplyDelete
 4. You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will go along with with your website.

  Visit Web
  Themehunt.com
  Information

  ReplyDelete